Title Image

MOD DE PREPARARE – la mașina de făcut pâine

Unde e o necesitate, trebuie să fie o posibilitate. Titu Maiorescu

Pasul 1

În mașina de făcut pâine puneți 300 ml de apă caldă (~38°C), peste care turnați 300g de PREMIX pentru ARUNA home-made și un pliculeț de drojdie uscată instant (5-7g).

 

Tips & Tricks:

  • Folosiți o cană gradată, pentru a măsura apa cât mai precis. Dacă nu aveți, puneți o cană (250 ml) plus 4 linguri de apă.
  • Temperatura apei este foarte importantă! Dacă e prea rece, aluatul nu se leagă, dacă e prea fierbinte, se distrug drojdiile. Apa trebuie să fie călduță spre caldă (36-38°C). Dacă nu aveți termometru alimentar, verificați-o să fie ca apa de îmbăiat bebelușii – trebuie să o simțiți caldă, fără să frigă.

Pasul 2

Selectați:

  • programul pentru pâine integrală (whole wheat);
  • gradul de rumenire mediu (medium color) ;
  • dimensiunea (loaf) maximă (~900g).

 

Tips & Tricks:

  • Nu recomandăm folosirea funcțiilor de temporizare sau de menținere la cald.

Pasul 3

Porniți mașina și relaxați-vă! În funcție de tipul de aparat, programul va dura între 3 ore –3 ore și 40 de minute. Mirosul de pâine proaspătă o să vă anunțe, oricum, când ARUNA e aproape gata.

 

Pasul 4

La finalul programului, răsturnați ARUNA pe un grătar și lăsați-o să se răcească complet.

Tips & Tricks:

  • Nu o tăiați și nu o rupeți fierbinte!

 

FELICITARI !!!

Ați obținut o pâine low-carb de peste 530 g, cu valori nutriționale și beneficii similiare cu ARUNA benefica® – Substitut hipoglucidic al pâinii.

 

Condiții de păstrare:

ARUNA home-made se păstrează învelită în hârtie și/sau pânză, la loc uscat, bine aerisit și răcoros, ferită de razele soarelui și fără a o închide ermetic în pungi de plastic sau în recipiente. Se consumă, de preferat, în 2-3 zile. Pe termen mai îndelungat (până la 30 zile), o puteți porționa și păstra la congelator, caz în care vă recomandăm să decongelați progresiv necesarul pentru o zi.