Pasul 1
În mașina de făcut pâine puneți 300 ml de apă caldă (~38°C), peste care turnați 300g de PREMIX pentru ARUNA home-made și un pliculeț de drojdie uscată instant (5-7g).
Tips & Tricks:
- Folosiți o cană gradată, pentru a măsura apa cât mai precis. Dacă nu aveți, puneți o cană (250 ml) plus 4 linguri de apă.
- Temperatura apei este foarte importantă! Dacă e prea rece, aluatul nu se leagă, dacă e prea fierbinte, se distrug drojdiile. Apa trebuie să fie călduță spre caldă (36-38°C). Dacă nu aveți termometru alimentar, verificați-o să fie ca apa de îmbăiat bebelușii – trebuie să o simțiți caldă, fără să frigă.
Pasul 2
Selectați:
- programul pentru pâine integrală (whole wheat);
- gradul de rumenire mediu (medium color) ;
- dimensiunea (loaf) maximă (~900g).
Tips & Tricks:
- Nu recomandăm folosirea funcțiilor de temporizare sau de menținere la cald.
Pasul 3
Porniți mașina și relaxați-vă! În funcție de tipul de aparat, programul va dura între 3 ore –3 ore și 40 de minute. Mirosul de pâine proaspătă o să vă anunțe, oricum, când ARUNA e aproape gata.
Pasul 4
La finalul programului, răsturnați ARUNA pe un grătar și lăsați-o să se răcească complet.
Tips & Tricks:
- Nu o tăiați și nu o rupeți fierbinte!
FELICITARI !!!
Ați obținut o pâine low-carb de peste 530 g, cu valori nutriționale și beneficii similiare cu ARUNA benefica® – Substitut hipoglucidic al pâinii.
Condiții de păstrare:
ARUNA home-made se păstrează învelită în hârtie și/sau pânză, la loc uscat, bine aerisit și răcoros, ferită de razele soarelui și fără a o închide ermetic în pungi de plastic sau în recipiente. Se consumă, de preferat, în 2-3 zile. Pe termen mai îndelungat (până la 30 zile), o puteți porționa și păstra la congelator, caz în care vă recomandăm să decongelați progresiv necesarul pentru o zi.