Înființarea propriei companii s-a dovedit a fi singura soluție prin care le puteam oferi și celorlalți acest „Substitut hipoglucidic al pâinii” exact așa cum l-am creat - un aliment neindustrializat, realizat manual, conform Brevetului de Invenție.
La început, nu am vrut „să facem business”.
Planul era să oferim descoperirea noastră unor oameni cu experiență în domeniul alimentar, care ar fi putut să o valorifice mai bine și mai ușor decât noi.
Proiectul nostru a intrat în atenția companiei Steinbeis din Germania (www.steinbeis.de), care de mai bine de 30 de ani se ocupă cu transferul de know-how – altfel spus, creează punți între inventatori și companiile care au nevoie de ideile lor și le pot pune în aplicare.
Au existat câțiva mari producători de pâine din Germania interesați, cu vreo doi dintre ei chiar părea că ne apropiem de o „logodnă”, însă niciuna nu s-a transformat într-un „mariaj”.
Pentru o mare companie, „pâinea noastră” nu este decât „un alt produs”, care trebuie analizat în principal prin eficiența lui economico-financiară și mai puțin prin prisma unicității, inventivității și a beneficiilor pe care le-ar putea aduce în viața oamenilor.
Costul uriaș al resursei umane implicate în realizarea manuală, precum și prețurile foarte mari ale materiilor prime (la care noi nu am fost de acord să se adauge niciun fel de aditiv sau ameliorator chimic, ce ar mai fi scăzut din prețul total al ingredientelor) au făcut ca „nepotrivirea de caracter” să fie evidentă.
ARUNA benefica® - Substitut hipoglucidic al pâinii s-a născut dintr-o mare și acută necesitate.
Planul era să oferim descoperirea noastră unor oameni cu experiență în domeniul alimentar, care ar fi putut să o valorifice mai bine și mai ușor decât noi.
Proiectul nostru a intrat în atenția companiei Steinbeis din Germania (www.steinbeis.de), care de mai bine de 30 de ani se ocupă cu transferul de know-how – altfel spus, creează punți între inventatori și companiile care au nevoie de ideile lor și le pot pune în aplicare.
Au existat câțiva mari producători de pâine din Germania interesați, cu vreo doi dintre ei chiar părea că ne apropiem de o „logodnă”, însă niciuna nu s-a transformat într-un „mariaj”.
Pentru o mare companie, „pâinea noastră” nu este decât „un alt produs”, care trebuie analizat în principal prin eficiența lui economico-financiară și mai puțin prin prisma unicității, inventivității și a beneficiilor pe care le-ar putea aduce în viața oamenilor.
Costul uriaș al resursei umane implicate în realizarea manuală, precum și prețurile foarte mari ale materiilor prime (la care noi nu am fost de acord să se adauge niciun fel de aditiv sau ameliorator chimic, ce ar mai fi scăzut din prețul total al ingredientelor) au făcut ca „nepotrivirea de caracter” să fie evidentă.
Singura soluție pentru a le putea oferi și celorlalți descoperirea noastră era să înființăm propria firmă.
Am înțeles că aceasta era unica modalitate prin care puteam să producem acest „Substitut hipoglucidic al pâinii” exact așa cum s-a născut în bucătăria noastră – neindustrializat.
Astfel, a luat ființă societatea PURE INTENTION SRL, al cărei nume poartă cu sine esența intenției noastre, fără a fi conștienți pe de-a-ntregul de implicațiile financiare, logistice și umane care rezidă în amenajarea, dotarea și obținerea avizelor pentru un spațiu destinat fabricării de produse alimentare.
Din fericire, proiectul nostru a fost acceptat în cadrul Programului Start Up Nation 2017, finanțarea astfel obținută acoperind o mare parte dintre cheltuielile de dotare cu echipamente și utilaje profesionale, instrumentar și mobilier specific etc.
Mai avem un milion de lucruri de făcut, până să putem spune că business-ul nostru merge.
Dar acest lucru se va întâmpla cu siguranță, pentru că știm că produsul ieșit din mâinile noastre face bine oamenilor și pentru că, aproape incredibil, de câte ori am avut nevoie de ajutor, l-am primit.
Singura soluție pentru a le putea oferi și celorlalți descoperirea noastră era să înființăm propria firmă.
Am înțeles că aceasta era unica modalitate prin care puteam să producem acest „Substitut hipoglucidic al pâinii” exact așa cum s-a născut în bucătăria noastră – neindustrializat.
Astfel, a luat ființă societatea PURE INTENTION SRL, al cărei nume poartă cu sine esența intenției noastre, fără a fi conștienți pe de-a-ntregul de implicațiile financiare, logistice și umane care rezidă în amenajarea, dotarea și obținerea avizelor pentru un spațiu destinat fabricării de produse alimentare.
Din fericire, proiectul nostru a fost acceptat în cadrul Programului Start Up Nation 2017, finanțarea astfel obținută acoperind o mare parte dintre cheltuielile de dotare cu echipamente și utilaje profesionale, instrumentar și mobilier specific etc.
Mai avem un milion de lucruri de făcut, până să putem spune că business-ul nostru merge.
Dar acest lucru se va întâmpla cu siguranță, pentru că știm că produsul ieșit din mâinile noastre face bine oamenilor și pentru că, aproape incredibil, de câte ori am avut nevoie de ajutor, l-am primit.