Premiul I
alimentele viitorului
ARUNA benefica® – Substitut hipoglucidic al pâinii a câștigat Premiul I la categoria „Alimentele viitorului” în competiția organizată la Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar InovAliment 2021.
Premiul I
ARUNA benefica® – Substitut hipoglucidic al pâinii a câștigat Premiul I la categoria „Alimentele viitorului” în competiția organizată la Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar InovAliment 2021.
Povestea
NOASTRĂ
În ianuarie 2015, unul dintre co-inventatori, Adrian Berinde, a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, ce necesita 4 injectări cu insulină pe zi. Atunci am aflat despre carbohidrați și despre felul în care, în procesul digestiei, se transformă în „zahăr” (glucoză), crescând glicemia. Am înțeles de îndată că pâinea va fi cel mai greu de eliminat și – pentru că n-am găsit nicăieri în lume un aliment care să semene cu pâinea, dar care să nu ridice glicemia – ne-am încăpățânat să-l inventăm.
Povestea noastră
În ianuarie 2015, unul dintre co-inventatori, Adrian Berinde, a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, ce necesita 4 injectări cu insulină pe zi. Atunci am aflat despre carbohidrați și despre felul în care, în procesul digestiei, se transformă în „zahăr” (glucoză), crescând glicemia. Am înțeles de îndată că pâinea va fi cel mai greu de eliminat și – pentru că n-am găsit nicăieri în lume un aliment care să semene cu pâinea, dar care să nu ridice glicemia – ne-am încăpățânat să-l inventăm.
Brevetul
DE INVENȚIE
Am început prin a citi – mult, câteva ore pe zi, în fiecare zi, tot ce am găsit tipărit sau online și în toate limbile la care cultura proprie sau prietenul nostru, google, ne-a dat acces. Dacă am face o pâine fără făină de grâu?, ne-a șoptit la ureche imaginația noastră rebelă, neîngrădită de niciun fel de specializare în domeniul medical sau alimentar. După mai bine de un an și jumătate de încercări, am descoperit compoziția acestui „Substitut hipoglucidic al pâinii” și am depus cererea de Brevet de Invenție la OSIM.
Brevetul de invenție
Am început prin a citi – mult, câteva ore pe zi, în fiecare zi, tot ce am găsit tipărit sau online și în toate limbile la care cultura proprie sau prietenul nostru, google, ne-a dat acces. Dacă am face o pâine fără făină de grâu?, ne-a șoptit la ureche imaginația noastră rebelă, neîngrădită de niciun fel de specializare în domeniul medical sau alimentar. După mai bine de un an și jumătate de încercări, am descoperit compoziția acestui „Substitut hipoglucidic al pâinii” și am depus cererea de Brevet de Invenție la OSIM.
Pure
INTENTION
La început, nu am vrut „să facem business”, ci am vrut să oferim descoperirea noastră unor oameni cu experiență în domeniul alimentar, care ar fi putut să o valorifice mai bine și mai ușor decât noi. Au existat câțiva mari producători de pâine din Germania interesați, cu vreo doi dintre ei chiar părea că ne apropiem de o „logodnă”, însă niciuna nu s-a transformat într-un „mariaj”.
Pure Intention
La început, nu am vrut „să facem business”, ci am vrut să oferim descoperirea noastră unor oameni cu experiență în domeniul alimentar, care ar fi putut să o valorifice mai bine și mai ușor decât noi. Au existat câțiva mari producători de pâine din Germania interesați, cu vreo doi dintre ei chiar părea că ne apropiem de o „logodnă”, însă niciuna nu s-a transformat într-un „mariaj”.
Marca
ARUNA BENEFICA
Desigur că am înțeles repede că descoperirea noastră trebuie să poarte un nume, altul decât cel tehnic, de brevet – Substitut hipoglucidic al pâinii. Nu-i puteam spune la nesfârșit „pâinică” sau „pâinea noastră”, mai ales pentru că nu este pâine în sensul comun al cuvântului – așa cum tofu nu e brânză și nici cicoarea nu e cafea.
Marca Aruna Benefica
Desigur că am înțeles repede că descoperirea noastră trebuie să poarte un nume, altul decât cel tehnic, de brevet – Substitut hipoglucidic al pâinii. Nu-i puteam spune la nesfârșit „pâinică” sau „pâinea noastră”, mai ales pentru că nu este pâine în sensul comun al cuvântului – așa cum tofu nu e brânză și nici cicoarea nu e cafea.
Echipa
O mică echipă feminină continuă drumul deschis de Adrian Berinde, avându-i alături pe cei care cred în acest proiect și au generozitatea de a-l sprijini.
Echipa
O mică echipă feminină continuă drumul deschis de Adrian Berinde, avându-i alături pe cei care cred în acest proiect și au generozitatea de a-l sprijini.